Hygienické Minimum,
Hygienické školenia pracovníkov prevádzok
POZOR: Hygienické Minimum – dočasné zmeny v čase COVID-19
Počas krízového obdobia koronavírusu bola prijatá Novela zákona č. 355/2007, ktorá upravuje požiadavky na zdravotnú a odbornú spôsobilosť pri vykonávaní epidemiologicky závažnej činnosti pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov.
Zmeny počas krízového obdobia:
-
V čase krízy nie je potrebné vydokladovať zdravotnú ani odbornú spôsobilosť.
-
Pracovník má povinnosť iba vyplniť Čestné prehlásenie, v ktorom potvrdzuje, že nemá žiadne prenosné ochorenie a má dostatočné informácie o epidemiologicky-závažných činnostiach pri práci, ktorú bude vykonávať, je zdravotne spôsobilý a bol dostatočne poučený z BOZP a že sa v čase trvania krízovej situácie nevrátil zo zahraničia.
-
Pracovník je povinný mať toto čestné prehlásenie a byť schopný ho predložiť prípadnej kontrole.
-
Toto sa vzťahuje iba na obdobie krízy súvisiacej s COVID-19. Po ukončení krízovej situácie je pracovník povinný do 90 dní si potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti a odbornej spôsobilosti dovybaviť.
Hygienické Minimum:
čo by ste mali vedieť
Kto potrebuje osvedčenie o odbornej spôsobilosti - tzv. Hygienické Minimum?
Ak pracujete v gastre či potravinárstve a prichádzate do kontaktu s potravinami či už vo výrobnej fáze, manipulácii alebo predaji, pri kontrole z Hygieny potrebujete preukázať zdravotnú i odbornú spôsobilosť.
Odbornú spôsobilosť preukážete buď diplomom alebo vysvedčením zo škôl zameraných na potravinárstvo, zdravotníctvo, hygienu a pod. podľa Vyhlášky č. 585/2008 alebo skúškou nazývanou "Hygienické Minimum".
Kde a ako prebieha skúška Hygienické Minimum?
Pred samotnou skúškou potrebujete vypracovať žiadosť, zaplatiť kolok a podať na príslušnom RÚVZ. Následne Vám doručia pozvánku s termínom skúšky. My Vás na tieto skúšky pripravíme, avšak na samotnú skúšku sa musíte prihlásiť na RÚVZ.
Dokumenty na stiahnutie s skúškam Hygienické Minimum nájdete aj na stránke RUVZ Bratislava.
Pripravte sa na skúšku Hygienické Minimum s nami!
Ak chcete byť na skúšku dobre pripravený,
prihláste sa na školenie Hygienické Minimum:
- miesto školenia: Bratislava
- trvanie školenia: 1 deň (5 hodín)
- cena školenia: 49 Eur/ osobu
- kurzy organizujeme 1x za mesiac, zvyčajne v sobotu
- získate študijné materiály a cenné rady
Bonus pre prevádzky alebo väčšie skupiny.
Ak máte záujem o vyškolenie 5 a viac zamestnancov, v cene školenia Vám za zamestnancov vypracujeme žiadosť o skúšku a podáme na RÚVZ (bude potrebné zaplatiť iba za kolky.)
Ďalšie školenia pre prevádzky
Povinné školenia
-
HACCP školenie - pre správnu implementáciu tohto systému do praxe; je určené pre nových zamestnancov, majiteľov či vrcholových manažérov
-
Vstupné / periodické hygienické školenie – primerané v závislosti od pracovnej pozície pracovníkov či manažmentu
-
Školenie BOZP - bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci BOZP sú podmienky eliminujúce vplyv nebezpečných a škodlivých faktorov pracovného procesu alebo prostredia na zamestnancov a minimalizujú škody zamestnávateľa na zariadeniach, výrobkoch, v službách, pri výlukách v pracovnom procese. Pomáhajú tiež eliminovať finančné straty.
Odporúčané školenia
-
Správna výrobná prax – školenie o hygienických postupoch podľa aktuálnych hygienických noriem
-
Mimoriadne školenia – podľa špecifických potrieb prevádzky
Školenie Hygienické Minimum, pre bližšie info nás kontaktujte
VIAC O AKTUÁLNOM ŠKOLENÍ:
KDE: Bratislava, VŠZaSP sv. Alžbety, Pod brehmi 4/A, Polianky
KEDY: počas obdobia COVID opatrení - po individuálnej dohode
PLATBA: 49 Eur - po potvrdení záujmu prevodom na účet
POMôCKY: v cene sú študijné materiály, písacie potreby a ľahké občerstvenie