Prevádzkový poriadok
Povinná dokumentácia pre prevádzky
Čo je Prevádzkový poriadok a prečo ho potrebujem?
Prevádzkový poriadok sumarizuje činnosti a procesy, ktoré na Vašej prevádzke vykonávate.
Prevádzkový poriadok schvaľuje hygiena - teda regionálny úrad verejného zdravotníctva (RUVZ) podľa miesta prevádzkarne
Túto Vašu povinnosť stanovuje Zákon č. 355/2007 O ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia
Pomôžeme Vám s vypracovaním prevádzkového poriadku pre Váš konkrétny typ prevádzky v súlade so všetkými aktuálnymi legálnymi požiadavkami. Obráťte sa na nás:
Kedy potrebujete Prevádzkový poriadok vypracovať?
Komplexne prepracovaný dokument obsahujúci povinné prílohy potrebujete mať vypracovaný ešte pred tým, než podáte žiadosť o schválenie prevádzky.
Po schválení dokumentácie Prevádzkového poriadku a jeho povinných a príslušných príloh máte povinnosť predložiť štátnym orgánom potravinového a zdravotného dozoru.
Čo ak nemáte Prevádzkový poriadok vypracovaný?
Pokuta v prípade opakovaného porušenia hygienickej legislatívy sa môže vyšplhať až do výšky 5 000 000 eur
Prevádzkový Poriadok požaduje Hygiena:
-
pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov
-
v upravovaniach vody
-
pri obsluhe vodovodných zariadení
-
pri výrobe liečiv
-
pri výrobe kozmetických výrobkov
-
pri stravovaní detí v predškolských zariadeniach, v školských zariadeniach alebo pri zotavovacích akciách
-
v prevádzkarňach holičstvá a kaderníctva, starostlivosti o pleť, manikúry, pedikúry, v masážnych (aj erotických) salónoch, tetovacích a piercingových štúdiách, saunách a soláriách, kúpaliskách, liečebných procedúrach a pod.