Kontrola hygieny
- preventívne interné audity - hygienické inšpekcie
Cieľom našich kontrol hygieny, auditov a inšpekcií je identifikovať rizikové miesta, ktoré môžu mať za následok vznik alimentárnych nákaz, uloženia pokút zo strany kontrolných orgánov a tiež plnenie zákonných požiadaviek vykonávať vlastné overovacie kontroly systémov na bezpečnosť potravín/pokrmov.
Vyhnite sa pokute od Hygieny a overte si, či spĺňate všetky povinné hygienické požiadavky na Vašich prevádzkach.
Inšpekcia hygieny
Vykonávame preventívne neohlásené inšpekcie (len s vedomím majiteľa resp. zodpovedného vedúceho) na prevádzkach s cieľom preveriť aktuálny stav dodržiavania vybraných štandardov pracovníkmi na prevádzke. Inšpekcia trvá kratšie ako kontrola a audit a cieli na konkrétnu činnosť/aktivitu/predmet na prevádzke.
Ako prebieha inšpekcia a ako dlho trvá?
-
Konzultujeme zadanie, pripravíme podklady pre výkon inšpekcie
-
Vykonáme inšpekciu na prevádzke - trvanie cca 1-2 hodiny
-
Spracujeme inšpekčný záznam a interpretujeme výsledky s odporúčaním následných krokov pre Vašu prevádzku
Kontrola hygieny na Vašej prevádzke
Je overenie dodržiavania štandardov pracovníkmi na prevádzke. Kontrola je časovo aj predmetovo rozsiahlejšia ako inšpekcia a zameriava sa na aktuálny stav na prevádzke z pohľadu technických podmienok, dodržiavanie štandardov zamestnancami a evidenčných povinností (vypĺňanie formulárov, checklistov a vedenie povinnej evidencie).
Ako prebieha kontrola a ako dlho trvá?
-
Obsiahlejšie prekonzultujeme zadanie, pripravíme detailnejšie podklady pred samotným výkonom
-
Vykonáme rozsiahlejšiu operatívnu kontrolu na prevádzke - trvanie cca 3 - 5 hodín
-
Spracujeme pre Vás kontrolný detailný záznam a interpretujeme výsledky spolu s odporúčaním následnych krokov pre Vašu prevádzku
Audit hygieny na Vašej prevádzke
Audit hygieny - je preventívny nástroj a predstavuje systematické a nezávislé preskúmanie činnosti s cieľom určenia, či činnosti a súvisiace výsledky vyhovujú plánovaným opatreniam, či sa tieto opatrenia zavádzajú účinne a či sú vhodné na dosiahnutie stanovených cieľov.
Audit Vám pomôže prekontrolovať:
-
plnenie legislatívnych požiadaviek v zmysle platnej hygienicko-potravinovej legislatívy SR a EÚ
-
plnenie hygienických požiadaviek pre zariadenia spoločného stravovania a potravinárske prevádzkarne v zmysle platnej legislatívy SR a EÚ
-
prevádzkovú hygienu v zariadeniach
-
osobnú hygienu zamestnancov
-
označovanie pokrmov a potravín a ich uvádzanie na trh
-
nakladanie s odpadmi v prevádzkarni
Ako prebieha audit a ako dlho trvá:
-
Obsiahlejšie prekonzultujeme zadanie, pripravíme detailnejšie podklady pred samotným výkonom.
-
Vykonáme rozsiahlejšiu operatívnu kontrolu na prevádzke - trvanie 4-8 hodín
-
Spracujeme pre Vás kontrolný detailný záznam a interpretujeme výsledky spolu s odporúčaním následnych krokov pre Vašu prevádzku