Povinná dokumentácia prevádzok
- Zásady správnej výrobnej praxe
Čo sú "Zásady správnej výrobnej (hygienickej) praxe" – a prečo ich potrebujem?
Zásady správnej výrobnej praxe potrebujete, ak ste výrobcovia potravín
Táto dokumentácia obsahuje tieto časti:
-
pracovný postup
-
technický a technologický predpis
-
výrobný postup
-
normy obsluhy strojov a zariadení a posudok k technologickému zariadeniu
-
hygienický režim a sanitačný program
-
metrologický program
-
projekt systému zabezpečenia kontroly hygieny potravín
-
ďalšie príkazy, smernice a predpisy podľa rozhodnutia výrobcu potravín
Dokumentáciu "Zásady správnej výrobnej praxe" rovnako ako HACCP a ďalšie súvisiace formuláre je potrebné predložiť štátnym orgánom pri výkone potravinového a zdravotného dozoru.
Pokuta v prípade opakovaného porušenia hygienickej legislatívy môže dosiahnuť výšku až 5 000 000 eur.