top of page

VLOG - Prvé YouTube vzdelávanie o Hygiene

TATÁRSKY BIFTEK (1).jpg

Tatársky Biftek – čo musíte spĺňať, ak ho chcete predávať?

Chcete vo Vašej reštaurácii predávať tatársky biftek?

 

Dnes si povieme 5 najdôležitejších požiadaviek, ktoré musíte spĺňať, ak chcete predávať biftek či iné pokrmy z tepelne nespracovaného, čiastočne nespracovaného mäsa, rýb a iných morských živočíchov.

Kliknite na obrázok pre spustenie videa alebo si prečítajte obsah videa nižšie

Tatársky Biftek – čo musíte spĺňať, ak ho chcete predávať?

 

Zdravím Vás,

som Marek Dandár. Chcete vo Vašej reštaurácii predávať tatársky biftek? Dnes si povieme 5 najdôležitejších požiadaviek, ktoré musíte spĺňať, ak chcete predávať biftek či iné pokrmy z tepelne nespracovaného, čiastočne nespracovaného mäsa, rýb a iných morských živočíchov. Sledujte nás

 

Tatarák je pochúťka z čerstvých surovín – z hovädzej sviečkovej, cibule, cesnaku, korenín a iných dochucovadiel. Pri jeho výrobe je dôležité dodržiavať špecifické požiadavky, aby ste predišli nákazám ako sú tenióza, trichineóza, listerióza, salmonelóza a iné a zároveň následne aj pokute od Hygieny.

Týchto 5 najdôležitejších podmienok musíte spĺňať:

1. Oznámiť predaj týchto pokrmov na Hygienu

Je dôležité vyplniť registračný formulár a zaslať ho elektronicky alebo poštou na príslušnú Hygienu respr. RUVZ

2. Dopracujte svoju dokumentáciu, ktorú máte interne zavedenú, či už sú to zásady správnej výrobnej praxe alebo HACCP. Je dôležité zaktualizovať túto dokumentáciu a popísať v nej všetky nebezpečenstvá, ktoré môžu ohroziť bezpečnosť týchto pokrmov, ktoré pripravujete.

3. Pripravujte tieto pokrmy vždy z čerstvých surovín – či už mäsa alebo vajec a dbajte na ich vôňu, konzistenciu a farbu. Je dôležité, aby ste dodržiavali pri výrobe vysoké hygienické požiadavky

4. Pri výrobe tatárskych biftekov používajte iba vajcia z registrovaných a kontrolovaných chovov. A je dôležité mať na tieto vajcia aj doklady, to znamená v rámci systému vysledovateľnosti ste povinní vydokladovať ich pôvod

5. Riziká, ktoré sú spojené s konzumáciou týchto pokrmov uveďte vo svojom jedálnom lístku. Malé deti, tehotné a dojčiace matky a taktiež osoby s oslabenou imunitou sú rizikové skupiny a neodporúča sa im konzumovať tieto pokrmy z tepelne neopracovaného mäsa

 

Ak potrebujete pomôcť s týmto procesom, neváhajte nás kontaktovať cez www.dandar.sk

Pokiaľ sa Vám toto video páčilo, neváhajte nás zdieľať, lajkovať, prípadne zakliknúť odber.

Ďakujeme Vám

www.dandar.sk

bottom of page