top of page

Otvorenie novej prevádzky - schválenie od Hygieny 

Otvorenie_novej_prevádzky_Schválenie_od_

Ako si založiť novú prevádzku, reštauráciu, pizzeriu, kaviareň, bar či fast food? Čo potrebujete na otvorenie obchodu, eshopu, predajne, cukrárne či výrobne? Čo požaduje Hygiena? Aké podmienky je potrebné splniť pre schválenie od Hygieny? Pozerajte naše nové video na www.dandar.sk

Kliknite na obrázok pre spustenie videa alebo si prečítajte obsah videa nižšie

Zdravím Vás,

 

Som Marek Dandár a dnes si povieme o tom, ako zlegalizovať Vašu prevádzku.

Aj vy podnikáte alebo expandujete v gastre či potravinárstve? Ak otvárate nový obchod, reštauráciu, fast food, kaviareň prípadne pizzeriu, čo všetko musíte mať a kam všade sa nahlásiť? Aké su podmienky a požiadavky zo strany Hygieny na to, aby ste legálne otvorili Vašu pizzeriu alebo e-shop? Sledujte nás.

 

Povedzme, že som podnikateľ, a chcem otvoriť eshop, obchod prípadne reštauráciu.

V prvom rade je dôležité vedieť, že musím mať zapísanú vhodnú živnosť v živnostenskom registri alebo v obchodnom registri. Následne musím ohlásiť túto svoju aktivitu na príslušný živnostenský úrad, daňový úrad a na obec v zmysle všeobecného záväzného nariadenia.

 

Jednou z najdôležitejších požiadaviek je mať schválenú túto prevádzku RUVZ – Hygienou.

Hygiena posudzuje dispozičné riešenie Vašej prevádzky. Zameriava sa na dodržanie všetkých hygienických predpisov z pohľadu kríženia čistých a nečistých činností na danej prevádzke. Je dôležité vedieť, že toky surovín, finálnych výrobkov, pracovníkov, odpadov alebo obalov by mali mať plynulú hygienickú nadväznosť. Je potrebné dbať na to, aby tieto činnosti nebodli ďalej napádané ostatnými kontrolnými orgánmi, alebo v tom horšom prípade aby nespôsobili zdravotné problémy Vašim zákazníkom.

 

Je potrebné mať taktiež vytvorené vhodné podmienky na čistenie a dezinfekciu Vašej prevádzky, a taktiež vhodné priestory na uskladnenie a spracovanie potravín a surovín. Dôležité je mať napojenie na všetky inžinierske siete či už je to na pitnú vodu – odporúča sa verejný zdroj, alebo elektrinu alebo plyn a zároveň je nevyhnutné mať zabezpečenú vhodnú cirkuláciu vzduchu alebo odvetranie Vašej prevádzky.

 

Taktiež netreba zabúdať na kanalizáciu, napojenie kanalizácie a odpadových vôd cez lapače tukov.

 

Aby ste sa vyhli zbytočným pokutám alebo časovým a iným stratám odporúčam Vám prejsť Váš projekt a plán prevádzky s konzultačnou firmou. Tá Vám zabezpečí pred tým ako sa pustite do prerábky odborné posúdenie z pohľadu hygienicko-technického riešenia. Túto činnosť Vám vieme zabezpečiť aj u nás. Napíšte nám na www.dandar.sk

 

Na záver nezabudnite Vašu prevádzku zaregistrovať na príslušnej regionálnej Veterinárnej a potravinovej správe v zmysle zákona o potravinách, kde sa vyplní formulár a tento formulár je potrebné podať či už doporučene alebo elektronicky.

 

Pokiaľ chcete, aby sme Vás týmto procesom previedli a odbremenili Vás od týchto povinností neváhajte nás kontaktovať na www.dandar.sk Vieme Vám tieto činnosti zabezpečiť – či už vypracovanie a kompletizáciu žiadostí s jednotlivými prílohami, komunikáciu s RUVZ – Hygienou s cieľom získať schválenie na Vašu prevádzku.

 

Pokiaľ sa Vám toto video páčilo neváhajte zdieľať, lajkovať či zakliknúť odber.

Ďakujeme Vám

www.dandar.sk

bottom of page