VLOG - Prvé YouTube vzdelávanie o Hygiene
Burčiak – na čo si dať pozor pri predaji!
Zdravím Vás, som Marek Dandár a dnes si povieme o tom, ako legálne a správne predávať burčiak.
Burčiak je produkt z hroznového kvasenia, vyrobený z hrozna dopestovaného a spracovaného v Slovenskej Republike. Obsah alkoholu je od 1,5 až po 6%. Tento burčiak je nevyhnutné pri predaji označiť slovom burčiak a uviesť výrobcu – kde bol tento burčiak vyrobený.
Je dôležité vedieť, pokiaľ chcete predávať, že sa musíte registrovať na Ústrednom kontrolnom skúšobnom ústave poľnohospodárskom. Vypíše sa registračný formulár, ktorý sa zašle a do 30tich dní Vám UKSUP zašle vyjadrenie k Vašej žiadosti o registráciu.
V prípade záujmu o túto registráciu Vám vieme pomôcť
Pri kontrolách burčiaku sa kontrola zameriava na senzorické posúdenie z pohľadu celkového vzhľadu, farby, chuti a vône. V prípade odberu vzoriek, tieto vzorky analyzujú v akreditovaných laboratóriách a posudzujú pridané množstvo vody, repného cukru, syntetických farbív, alebo taktiež pôvod ovocia, z ktorého bol mušt vyrobený.
Nezabudnite na to, že sa pri predaji vyhnite priamemu vystaveniu burčiaku na slnku a taktiež nadmernému teplu nakoľko urýchľuje kvasenie.
Ideálne podmienky z pohľadu cukru, alkoholu a kyselín má burčiak len zopár hodín, preto sa hovorí, že burčiak je ideálne ak má maximálne 3 dni.
V prípade, že sa Vám toto video páčilo, neváhajte nás lajkovať, komentovať alebo zakliknúť odber.
Ďakujeme