top of page

VLOG - Prvé YouTube vzdelávanie o Hygiene

BURČIAK na čo si dať pozor ! pri predaji

Burčiak - na čo si dať pozor pri predaji !

Opäť je tu sezóna predaj burčiaku. V tomto videu si povieme, na čo si dať pri predaji burčiaku pozor a ako burčiak predávať legálnym a správnym spôsobom. Sledujte nás.

Kliknite na obrázok pre spustenie videa alebo si prečítajte obsah videa nižšie

Burčiak – na čo si dať pozor pri predaji!

 

Zdravím Vás, som Marek Dandár a dnes si povieme o tom, ako legálne a správne predávať burčiak.

Burčiak je produkt z hroznového kvasenia, vyrobený z hrozna dopestovaného a spracovaného v Slovenskej Republike. Obsah alkoholu je od 1,5 až po 6%. Tento burčiak je nevyhnutné pri predaji označiť slovom burčiak a uviesť výrobcu – kde bol tento burčiak vyrobený.

Je dôležité vedieť, pokiaľ chcete predávať, že sa musíte registrovať na Ústrednom kontrolnom skúšobnom ústave poľnohospodárskom. Vypíše sa registračný formulár, ktorý sa zašle a do 30tich dní Vám UKSUP zašle vyjadrenie k Vašej žiadosti o registráciu.

V prípade záujmu o túto registráciu Vám vieme pomôcť

Pri kontrolách burčiaku sa kontrola zameriava na senzorické posúdenie z pohľadu celkového vzhľadu, farby, chuti a vône. V prípade odberu vzoriek, tieto vzorky analyzujú v akreditovaných laboratóriách a posudzujú pridané množstvo vody, repného cukru, syntetických farbív, alebo taktiež pôvod ovocia, z ktorého bol mušt vyrobený.

Nezabudnite na to, že sa pri predaji vyhnite priamemu vystaveniu burčiaku na slnku a taktiež nadmernému teplu nakoľko urýchľuje kvasenie.

Ideálne podmienky z pohľadu cukru, alkoholu a kyselín má burčiak len zopár hodín, preto sa hovorí, že burčiak je ideálne ak má maximálne 3 dni.

V prípade, že sa Vám toto video páčilo, neváhajte nás lajkovať, komentovať alebo zakliknúť odber.

Ďakujeme

www.dandar.sk

bottom of page